Värt att notera

  
Alltså. När man har barn har jag fått för mig att omställningen till sommartid är jobbig. Inte i vår familj. Idag satte vi ett prydligt rekord i läggning. Båda ongarna sov när klockan visade 18.51. Fantastiskt ju. Vi är bortskämda i vanliga fall också eftersom båda brukar sova vid 19.30 men den extra tiden idag kändes som oceaner av tid som man bara kan förstå om man har småbarn. Ljuvlig kväll. Vi spelade poker. Vi har återupptagit det för att umgås och göra något odigitalt ihop… Jag vann. 😋 Sen pillade jag med en fotobok, mannen surfade. Vi slappade i soffan och såg Sveriges mästerkock. (Jag hejar på Daniel men vågar inte tro att han vinner.) Sen gick jag upp och har legat och läst. Nu ligger Micro bredvid i sängen och snusar eftersom han vaknade och som vanligt inte ville somna om i sin säng. Därav läsavbrottet… Vågar inte tända lampan riktigt ännu. Grym kväll ändå. 

När vi ändå är inne på sömn och sommartid. Vi har varit bortskämda med bra mornar också. Vågar knappt skriva om det men vi har haft det bra jämför mot många andra. Jag tror inte att det är vår förtjänst eller något vi gör, jag tror bara att vi helt enkelt fått barn som gillar att sova och behöver sova ganska många timmar. Båda våra killar har gärna kunnat sova fram mot 08 eller ännu längre och det har varit guld. Men de senaste veckorna har en eller båda ofta vaknat innan 07. Det är fortfarande helt okej jämfört mot alla som har barn som vaknar runt 06 eller ännu tidigare men ändå en försämring för oss. Sen vi gick över till sommartid har de vaknat efter 07.30 varje dag igen. Tackarrrr. 

Trodde inte att jag gillade sommartid. Har inte gjort det. Vill egentligen att vi slutar hatta med att ställa fram och tillbaka klockan och har samma tid året runt. Men just nu, just nu känns omställningen riktigt lyckad. 

Annonser

Om -Jenny-

Mitt I livet. Man och två barn. Älskar böcker. Köper och säljer Lola. Funderar. Tycker till. Jobbar. Är. Lever. Visa alla inlägg av -Jenny-

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: