Eget garage-bygge

  

Ta-daaa! Skåda Mini-mannens nya garage för småbilar. Hemmabyggt och allt. Skapade till och med en ny DIY-kategori på bloggen nu… 

 

För ganska länge sedan nu googlade jag på garage för småbilar. Och då hittade jag ett hemmagjort garage av typ en skokartong och toarullar. Gillade idén men utförandet kändes lite väl ostabilt och kanske inte så snyggt. Jag vidareutvecklade tanken till en snyggare och robustare version och tack vare min handy-man blev den verklighet och ännu snyggare än jag tänkt mig.

Visste att jag ville ha hårda, vita plaströr. Men när vi åkte till Jula fanns det bara gråa så det fick bli det. Vi köpte två storlekar och sedan mätte vi på en lång bil och så sågade mannen till rören i lika långa delar. Sedan hade jag tänkt mig en enkel träram, men mannen byggde både en ram och ett bakstycke. Vi valde två lådor, en för varje rör-storlek. Innan var vi inne på att blanda stora och små rör men det hade nog blivit sämre slutresultat. Nu är lådorna så perfekta i storlek att vi inte ens limmat utan bara tryckt in rören och de sitter fast. Lådorna skruvades ihop och sattes upp på väggen. Mini valde själv färgen. ”Mentol” har jag för mig att den heter. Klart! Jag är urnöjd. Mannen (som är perfektionist) tyckte stt det blev okej. Både mini och Micro gillar hyllan. 63 bilar kan parkera i garaget och så några till på själva lådan. 

 

Min idé. Mannens verk. Minis färg. 

Annonser

Om -Jenny-

Mitt I livet. Man och två barn. Älskar böcker. Köper och säljer Lola. Funderar. Tycker till. Jobbar. Är. Lever. Visa alla inlägg av -Jenny-

4 responses to “Eget garage-bygge

 • Jessica

  Jag älskar detta garage!! Önskar min man var lika handy som din så hade jag kopierat idén rakt av. Du borde sälja idén – den är fantastisk!!

  Hoppas ni haft en mysig påsk!
  Massa kramar

  Gilla

  • -Jenny-

   Åh. Önskar att jag var så händig själv för då hade jag byggt ett till Nils och Olle. Men det är jag inte och mannen HATADE detta. Jag insåg hur bra det skulle bli och ville köpa mer små rör och göra lådorna lika stora men han vägrade. Hehe.

   Vi har haft det jätteskönt. Vi bestämde att jack skulle sluta med blöja i fredags så det har varit lugnt men ändå bra. Skönt att Olles öga återhämtat sig.

   Kram kram

   Gilla

 • wmajvor

  Jösses! Bra samarbete! Imponerad!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: