Bok – Illdåd (⭐️⭐️⭐️⭐️)

20140629-191439-69279672.jpg
Jag har börjat med något jag inte tänkt hålla på med. Nämligen detta:
Jag släpar med mig min bok till jobbet varje dag och läser på lunchen innan jag släpar hem boken igen. Eller. Från början hade jag faktiskt en bok hemma och en på jobbet men insåg efter någon dag att läsa två böcker parallellt inte funkar för mig. Så det får bli lite släpande. Jag jobbar ju själv och det är faktiskt himla mysigt/skönt/avkopplande att läsa en stund på dagen och det laddar jobbatterierna också.

I fredags läste jag ut ännu en deckare. ”Illdåd” av Thomas Eriksson. Det är hans andra bok om beteendevetaren Alex King. I boken blir en ung kvinna utsatt för en gruppvåldtäkt av fyra män på lucianatten. Boken handlar om allt som händer efteråt. Polisanmälan, läkarundersökning och rättegång, plus lite dåtids-glimtar från offrets uppväxt och från Kings uppväxt då hans syster råkade ut för samma sak. Eriksson skriver själv i ”efterordet” att han anpassat rättegången efter handlingen och att tillvägagångssättet inte stämmer mot verkligheten men det som stämmer både i boken och på riktigt är hur svårt det är för våldtäktsoffer att få upprättelse. Våldtäkt är våldtäkt men vid åtal ska allt fram i ljuset. Hur full kvinnan har varit. Tidigare sex-liv. Klädsel. Sa hon verkligen nej-nej? Får ont i magen bara jag tänker på det. Tänkt att ha blivit våldtagen och som om det inte var tillräckligt illa ska hela ditt liv och leverne bedömas av okända. Och sedan blir domen eller straffet för den/de som begått våldtäkten typ ingenting. En piss i havet. Blä. Bra bok. Bra men sorgligt ämne.

Annonser

Om -Jenny-

Mitt I livet. Man och två barn. Älskar böcker. Köper och säljer Lola. Funderar. Tycker till. Jobbar. Är. Lever. Visa alla inlägg av -Jenny-

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: