Inte som planerat

Ojojoj, vilken dag. Vi hade sedan länge bestämt att vi skulle åka uppåt landet för att hälsa på Rs bror med familj idag. Vi skulle ”bara” besiktiga bilen först. Det blev inte så bara.

20131228-195103.jpg
Vi fick körförbud!

20131228-195257.jpg
Vi har en 10:a och ett körförbud var det sista jag förväntat mig. Bilen känns ju fortfarande ny liksom. Men jodå. En fjäder vid höger framhjul var av. Antagligen var det ett tag sen det hände och om fjädern hade åkt in i hjulet när vi körde hade det kunnat sluta riktigt illa. Så det var såklart bra att det upptäcktes men det ställde till våra planer lite lätt kan man säga. Vi fick inte ens köra bilen till verkstan, den måste bogseras bort. (Det kommer att ta tid att få det fixat. Lördag mitt bland juldagarna….) Så jag fick promenera hem igen. Packningen stod liksom klar i hallen och vi skulle åka direkt.

Tur i oturen så kunde vi låna mina föräldrars bil. Pappa är ute och reser och mamma jobbar och behövde inte bilen. Snacka om räddare i nöden. Hon kom över till oss och så fick R skjutsa henne till jobbet. Och sedan förbi Besikta och hämta bilbarnstol och vagn. Till slut kom vi äntligen iväg, tre timmar senare än planerat.

20131228-221835.jpg
Fram kom vi till slut och nu har vi installerat oss, ätit gott, pratat lite och nu krupit ner i sängen. Jack är numera lite avvaktande när han träffar någon han inte träffar så ofta. Men efter någon halvtimme har han vant sig och spexar loss. Ikväll satt han avslappnad som en hösäck i farbrors famn innan han äntligen somnade för natten.

(Det blir visst lite sparlåga på bloggen nu under jul, men så får det lov att vara tycker jag. R jobbade i alla fall sin sista dag igår och är officiellt pappaledig!)

Om -Jenny-

Mitt I livet. Man och två barn. Älskar böcker. Köper och säljer Lola. Funderar. Tycker till. Jobbar. Är. Lever. Visa alla inlägg av -Jenny-

4 responses to “Inte som planerat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: