Bok – Bittrare än döden (⭐️⭐️⭐️)

20131223-172915.jpg
Igår läste jag ut Camilla Grebes och Åsa Träffs bok ”Bittrare än döden”. Det är uppföljaren till ”Någon sorts frid” som jag köpte på chans på bokrean för något år sedan. Gillade båda två faktiskt. Lite annorlunda men på ett bra sätt. Mörka, ångestfyllda och skrivna i jag-form.

Jaget är en psykolog som heter Siri. Hon bor i ett ensligt beläget hus, sörjer sin avlidne man Stefan lite för mycket, dricker lite för mycket och kan inte bestämma sig för vad hon känner för särbon Markus som är polis. Siri delar mottagning med kompisen Aina och en äldre man som heter Sven. I boken håller Aina och Siri i en självhjälpsgrupp för våldsutsatta kvinnor. En av kvinnornas ex blir anklagad för mordet på sin nya flickvän och händelseutvecklingen gör att hela gruppen vävs in i utredningen.

På framsidan står det att det är en spänningsroman och det stämmer ganska bra, det är ingen vanlig polisdeckare men ingen renodlad roman heller. Det är ganska spännande på sina ställen. Gillar hur storyn lunkar på i lagom takt och ändå kommer framåt. Eftersom detta är andra boken jag läser har jag skapat mig bilder av personerna och platserna som beskrivs. Det finns en tredje bok av författarna och den kommer jag också köpa. Betyget är en stark trea.

Om -Jenny-

Mitt I livet. Man och två barn. Älskar böcker. Köper och säljer Lola. Funderar. Tycker till. Jobbar. Är. Lever. Visa alla inlägg av -Jenny-

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: