FitnessFighten – Recension

Jag tänkte bara kort summera om vad jag tycker om min månad som fitnessfightare. Jag har skrivit om det under resans gång, men det kan ju vara bra att ha det på ett ställe.

Maten
Jag har aldrig bantat eller dietat innan och att äta fitnessfight-mat känns inte som att banta. Man äter 6 gånger varje dag, vilket innebär mat ungefär var tredje timme eller lite oftare. Och det är inte lite mat så man går inte runt och är hungrig mellan måltiderna. Till andra har jag sagt att jag följer ett kostschema eftersom det är det jag har gjort. Man äter mycket, men ”rätt” mat som innehåller få kalorier. Inget socker, lite kolhydrater. Ingen mjölk eller grädde. Inga mackor. Mycket kött/fisk och grönsaker. Massor av lättkvarg och minikeso. Enkelt och rent.

I början tyckte jag att det var väldigt tråkigt och torrt. Men jag vande mig. Kommer att fortsätta äta ofta för att hålla igång förbränningen. Kommer att fortsätta med lite kolhydrater. Men jag kommer att göra mer grytor och såser. Och använda riktig keso istället för mini. Äta riktig yoghurt istället för lätt. Innan åt jag mindre och mer sällan så mitt tänk har verkligen förändrats men jag vill äta godare. Kommer att hålla kvar grundtanken men förändra lite så att det passar mig. Har inte ätit både lagad lunch och middag tidigare. Velar lite om jag ska fortsätta med det eller inte. Ibland kanske, men inte alltid och då blir det nog 5 måltider om dagen istället för 6. När det gäller mitt sockersug hålls det i schack genom att äta ofta. Men. Det har inte försvunnit. Jag är ändå sugen på onyttigheter. Skit skit skit men nu kan jag kontrollera det!

Annonser

Om -Jenny-

Mitt I livet. Man och två barn. Älskar böcker. Köper och säljer Lola. Funderar. Tycker till. Jobbar. Är. Lever. Visa alla inlägg av -Jenny-

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: