I sin takt

Vår lille kille utvecklas stadigt i sin egen takt. Han är inte supersnabb i sina färdigheter, men inte superlångsam heller. Mig kvittar det vilket. Han lär sig förr eller senare! Jag blir varm i hjärtat varje gång han gör framsteg ändå.

20131101-203724.jpg
Han har blivit asgrym på att gå från magläge till att sätta sig upp och från att sitta till att åla iväg. Han kryper allt mer, men åla går fortfarande fortast. Gåstolen är han livsfarlig i! Snabbhetsmässigt alltså… Pincettgreppet sitter inte hela tiden, men ibland får han till det. Han drar sig upp till stående utan att blinka. Att gå känns en bit bort, men nu ikväll övade vi lite med lära-gå-vagnen och det tar sig. Han är tyst och glad för det mesta men flera gånger per dag drar han igång och snackar för fullt. Det är ma-ma, va-va, vä-vä, ba-ba och någon enstaka gång pa-pa. Han rör gärna läpparna och viskar för sig själv innan han ljudar högt. Och så blåser han med läpparna. Allt ska in i munnen. Tycker att han smakar på allt mer än sina kompisar, menmen. Vi övar och övar på att vinka, men än är vi inte där. Oavsett. Det går framåt och han är en fantastisk liten person. Inte partisk alls, nejdå.

Om -Jenny-

Mitt I livet. Man och två barn. Älskar böcker. Köper och säljer Lola. Funderar. Tycker till. Jobbar. Är. Lever. Visa alla inlägg av -Jenny-

4 responses to “I sin takt

 • Anna Granström

  Fint foto! Ja, allt i sin takt! Dessutom blir det mer jobb när de börjar gå på vissa sätt (men är samtidigt smidigare och kul oxå såklart). För Victor blev det en explosion i utveckling vid 12 mån. När han började gå kom SÅ mycket annat. Han gick verkligen från bebis till barn nästan över en natt!

  Victor smakar oxå på allt mer än andra… Alltid något i munnen… Hoppas det ger sig snart.

  Gilla

  • -Jenny-

   Mmm… Jack är rätt extrem med att suga och smaka på allt, så då har vi varsin unge. Jaja…

   För min del får han gärna vänta med att gå till jul eller efter att han fyllt 1 då R är hemma och får jaga honom. Vi övar med gåvagnen nu, men han är långt ifrån att kunna stå och gå själv. Men det ser gulligt ut när han tultar fram

   Gilla

   • Anna Granström

    Helt plötsligt kommer det! Victor var ca 12 mån och 2v när det släppte. Igår var vi ute och käkade i stan och han gick typ 1km. Helt sjukt. Bara skreeeek åt vagnen. Han hade gärna fått vänta några månader till med att gå 🙂 En kompis unge började gå vid 9 mån, helt galet!

    Gilla

   • -Jenny-

    Jag har också 9 månaders bebiskompisar som går. Fy tusan alltså. Jack får börja när han vill och är redo, hehe. Men jag är tveksam om det händer innan han fyller 1, han är som sagt inte supersnabb i utvecklingen. Däremot vet jag en bebis som lärde sig krypa efter att han fyllt 1, hehe.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: